Winst voor HWP over de hele lijn!

HWP 1 won voor het eerst dit seizoen, en wel tegen de buren van Mechelen! Guido was de verslaggever ter plaatse, hieronder zijn impressie:

” Mechelen diende zich aan met een ietwat verzwakte ploeg, maar we hebben toch overtuigend kunnen winnen tegen de Maneblussers !

Bert kwam ( te laat – zoals steeds ) , zag en deed een vluggertje – met een remise als gevolg… Meer moest dat niet zijn.

Ondertussen had Birger reeds een stuk gewonnen na een tiental zetten – zo kennen we hem. Zijn tegenstander kon niet meer van deze opdoffer bekomen, maar vocht met de moed der wanhoop verder.

Thomas had een mooie koningsaanval en iedereen dacht dat hij makkelijk mat zou kunnen geven – de positie was echter veel moeilijker dan gedacht en hij verslikte zich in een offer teveel. De Mechelse verdediger kon ei zo na ontsnappen uit de mataanval en won darana de partij snel met het materiaalvoordeel. Spijtig, maar helaas.

Guido had ondertussen een positioneel voordeel uit de opening dewelke hij zonder franjes afwikkelde naar een gemakkelijk eindspel van loper tegen paard. Tegen een dubbele, geisoleerde pion en pionnen op beide zijdes van het bord is een loper veel sterker dan een paard – wat hiermee nogmaals bewezen werd. Dat bracht de bordjes in evenwicht.

Birger’s tegenstander gaf er dan maar de brui aan, en zo kwamen we in op voorsprong ( 2.5 tegen 1.5 ). Nagelbijten dus voor de twee resterende partijen van Alexander en Wim.

Alexander had het omgekeerde eindspel van Guido – hij had het paard tegen de loper. Zijn pionnen stonden echter allen op een kant en op de andere kleur dan de loper, zodat zijn paard duidelijker sterker is dan de loper. Door zijn paard te offeren kon Alexander de verdediging binnendringen met zijn koning waardoor de loper werkloos moest toezien hoe een promotie onafwendbaar was. Proficat Alexander – zeer mooi eindspel gespeeld ( met een stukoffer ) !

Wim waagde een Fromm gambiet ( 1.f4 e5 !! ) tegen een specialist van de Bird opening, met complexe stellingen als resulaat. Onbdanks een pion minder in het toreneindspel wist Wim toch de verdiende remise vast te houden met een 4-2 zege als gevolg.

Later werd, ondaks de Corona maatregelen, nog voluit verbroederd met de vrienden van Opwijk bij een Carolus/Westmalle/… trappist. Op naar de volgende zege !”

Aangezien ook HWP 2 vlot won van Lier was het een erg geslaagde interclub namiddag voor Het Wit Paard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.