Vlaams-Brabants jeugd kampioenschap

Afgelopen zaterdag 26/10/2019 vond het “Jeugdkampioenschap van Vlaams-Brabant” plaats.

7 jonge schakers van onze schaakkring deden de verplaatsing naar Leuven. En 3 titels werden meegebracht naar Kapelle-op-den Bos.

Timo Lauwers was onweerstaanbaar in de reeks van -16 jaar. Hij duldde geen tegenstand en won onbedreigd. Mats Van Droogenbroeck werd mooi 3de.

Broer Brent Lauwers behaalde de titel bij de -12 jarigen. Deze reeks is traditioneel de sterkst bezette met een grotere groep schakers. Annabel Schurins kon hier haar meisjestitel van vorig jaar (-10 jaar) niet verlengen. Siebe Van Bockland en Catharina Eeckhoudt waren hier de andere spelers van onze club. Voor Catharina was het haar eerste kennismaking met het tornooischaak. Zeker een leerrijke ervaring.

Op Pacôme Gilson stond geen maat bij de -8 jarigen. Hij won al zijn partijen en liet enkel nog wat kruimels voor de tegenstand.

Het was wel pijnlijk om vast te stellen dat de organisatie hier volledig in de fout ging op organisatorisch vlak. Bij -8 en -10 waren telkens 8 deelnemers. Daar waar ze vorig jaar samen speelden moesten ze dit jaar in aparte reeksen hun tornooi afhaspelden met 7 partijen van 15 minuten bedenktijd. Als er dan 2 spelers onderweg vroeger het tornooi verlieten, kwamen we tot de vaststelling dat Pacôme slechts 5 partijen moest spelen en de laatste 2 een bye en een forfait winst mocht optekenen. Jonge kinderen willen zoveel mogelijk schaakspelen. Dit was ronduit pijnlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.