Tweede ronde – Verslag Birger

Ook onze sterkhouder Birger laat ons graag delen in zijn impressie van het gebeuren:

“Hoera! Hoera! De eerste belangrijke punten zijn inderdaad binnen. Belangrijk voor het gemoed, zowel als voor het comfort in de stand (Mechelen staat alleen laatste?). 
Een mooi verslag, Guido! Zo heb ik het in elk geval ook beleefd (behalve dat ik het helemaal niét gewoon ben om snel een stuk te winnen – het weerkerende thema dit seizoen bij mijn tegenstanders is wel “zwakke openingskennis”). En die pint achteraf deed deugd! 
Nog enkele beschouwingen:
Bert heeft langer voor den entrée staan schilderen dan dat hij achter zijn bord heeft gezeten. (Iets met de CST app en zijn gsm.)
Wim heeft z’n motor uiteindelijk snel aangekregen. 1 partijtje acclimatiseren, 1 partijtje goed opstarten en over 2 weken ligt de overwinning voor het grijpen! ?
Alexander,chapeau om dat eindspel zo koelbloedig afgehandeld te hebben. Een jonge kerel met stalen zenuwen!
Thomas zet het de volgende matchen wel recht. Zelfs bij zo’n krachtige aanval kan één fout zetje fataal aflopen. 
En de Guido… jah, waar gaat dat eindigen? Guido’s reactie achteraf: “Ja maar ‘t was tegen een vrouw” is in deze politiek correcte tijden best fout te noemen (maar ook een beetje grappig). Als straf mag je de volgende wedstrijd waarschijnlijk terug tegen taaie tante aantreden! Temse heeft Astrid en Wiebke Barbier in de rangen, jonge dames waar we de oren goed gaan tegen mogen uitkuisen.

Over mijn partij:
Ik speel zelf echt slechte openingszetten om evolutie richting Maroczy te vermijden maar m’n tegenstander laat kansen onbenut om een 0.8 +- voordeel te behalen. Tegen elkaar opbiedend in slechte openingstheorie, steekt m’n tegenstander me de loef af  door een pion weg te blunderen + een zeer actieve stelling en dito centrum voor mij. Dus kiest hij ervoor een stuk tegen pion te geven met een actieve stelling voor hem. We moesten beiden bekomen van die snelle wending en ik speel een paar zetten later een defensieve 11…Pe8 (zie diagram), waarop de computer in chess.com plots +2 geeft voor wit en die in chessbase laat m’n voordeel initieel bijna volledig wegsmelten tot -0,21.
Het angstzweet breekt bij mij uit. Zien jullie waarom?” 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.