Mooie overwinning HWP1 in Beveren

Tegen een ploeg die op papier op elk bord sterker was zijn de manschappen van HWP 1 er desalniettemin in geslaagd een ruime 2-4 overwinning te boeken in Beveren. Proficiat team!

Thomas had nog wel wat last van zijn schouder, en op den duur ook wel een beetje van zijn stelling, maar op het juiste moment kwam de bevrijding! Met een welgemikte zet wist hij de tegenstander te overtuigen dat een verdere strijd tot niets zou leiden, en de remise was een feit.

Wim ging eens te meer voluit de strijd aan, en zoals het dan gaat kun je winnen of verliezen, de lijn is vaak dun. Wij koesteren het stijdershart van Wim, en het zal hem en ons ongetwijfeld nog vele punten en plezier opleveren!

Bert kreeg een duidelijk voordeel met één van zijn ‘kleine’ systeempjes, verbruikte dan weer te veel tijd, gaf alle voordeel weg, kwam duidelijk verloren te staan, maar won alsnog door een blunder van de tegenstander. Een punt is een punt zegt men dan.

Guido moest in de opening enige moeilijkheden overwinnen om tenslotte in een beter eindspel te landen, dat hij vervolgens bekwaam tot winst voerde.

Alexander leek vandaag op direkte mataanval te kunnen spelen maar de tegenstander kon dit telkens (schijnbaar) net verhinderen. Hij besloot dan maar af te wikkelen naar een beter eindspel, en won dit vrijwel moeiteloos! Eens te meer een indrukwekkende prestatie van onze junior Alexander!

Tenslotte was Birger nog bezig een zware strijd uit te vechten aan het top bord. Birger lijkt dit seizoen gewoon ongenaakbaar en deze partij kan het enkel bevestigen. Hij wandelt uit de lastigste situaties om dan zelfs nog op winst te spelen!

Samengevat hebben we dus met 2-4 gewonnen in Beveren. Een zeer mooi resultaat voor het team!

Een gedachte over “Mooie overwinning HWP1 in Beveren

  1. guido

    “…Guido moest in de opening enige moeilijkheden overwinnen…”
    Dat is ongetwijfeld een eufemisme aangezien ik na 3 zetten op -2 stond en na 10 zetten op -3.
    Volgende keer iets meer soliede spelen, of nee, toch niet…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.