HWP blijft aan het feest!

HWP 2 liet in Oude God (Mortsel) een droge 0-4 noteren. Hiermee blijft onze tweede ploeg op een gedeelde eerste plaats in afdeling 5L, proficiat en doe zo voort!

HWP 1 moest het thuis opnemen tegen KASK 1. Deze Koninklijke Antwerpse Schaak Kring heeft een roemrijk verleden maar moet al sinds enkele decennia met een bescheiden status genoegen nemen. Desalniettemin kunnen ze aan de topborden nog redelijk sterk voor de dag komen.

Aan het topbord waren de krachten grotendeels in evenwicht en Birger besloot dan ook de zaken niet te forceren en nam genoegen met een solide remise. Het is voor ons een voorrecht te beschikken over een eerste bord speler waarvan je erop aan kunt dat hij al zeker niet zal verliezen, en als het enigszins kan, tot het uiterste zal gaan voor de winst!

Hugo moest opnieuw opdraven, ditmaal om een zieke Guido te vervangen. Na acht zetten gaf zijn tegenstander pardoes de dame weg en de verdere afwerking was onze voorzitter wel toevertrouwd. Een eerste winst voor Hugo in de derde klasse en een belangrijkpunt voor de einduitslag!

Bij Bert sputtert de motor al zo’n beetje het hele seizoen. Er komen telkens goede stellingen op het bord maar op de kritieke momenten wordt er te vaak misgegrepen. Zo ook deze ronde. Zwart haalt comfortabel gelijkspel maar kroont zich met één grafzet (22…Dc7??) tot schlemiel van de dag. Hopen op beterschap maar!

Op het vierde bord wist Thomas, ondanks een ietwat latere aankomst, met zwart een schijnbaar vlotte overwinning te boeken. Een belangrijk punt want hiermee waren we al zo goed als verzekerd van minstens een gelijkspel!

Alexander leek opnieuw op een overwinning af stevenen maar het – op het eerste zicht – kromme spel van zijn tegenstander bleek meer resources te bevatten dan verwacht. Wellicht geinspireerd door Alexanders sterke resultaten van de voorbije ronden besloot zijn tegenstander eieren voor zijn geld te kiezen en bood remise aan in overwegende stelling. Onze junior heeft duidelijk al een reputatie opgebouwd!

Tenslotte wist Wim in een boeiende partij zijn groeiende vormcurve te bevestigen met een mooie winst. Het is de moeite waard om de partij eens na te spelen!

Hiermee was de 4-2 eindstand een feit. HWP1 bestendigt zijn ongedeelde derde plaats in afdeling 3D en met de sterkste ploegen achter de rug mogen we met vertrouwen uitkijken naar de rest van het seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.