HWP 1 schuift uit tegen KGSRL 5

Dat het voor HWP 1 met de afwezigheid van zowel Birger als Wim een moeilijke opgave ging worden was op voorhand geweten. We kunnen niet zeggen dat het er deze ronde echt heeft in gezeten, tja can’t win ’em all.

Robert was op het laatste bord niet zonder kansen, maar miskeek zich op een aanval op de h-lijn. Na een taktische fout, die leidde tot stukverlies, moest hij de wapens strekken. Jammer, want er had meer in gezeten!

Onze voorzitter had deze keer kennelijk zijn dagje niet en werd in een Siciliaanse draak onder de voet gelopen. Hugo stribbelde nog danig tegen maar het mocht niet baten.

Dan was het tijd voor een lichtpunt, met Alexander die met wit zijn tegenstandster op de koningvleugel compleet overrompelde. Hij maakte het krachtig af met de nodige offers en zet zijn indrukwekkende reeks overwinningen verder. Proficiat Alexander!

Aan de partij van Thomas was enige historiek verbonden. Zijn tegenstander was 34 jaar geleden aanwezig bij de eerste interclub partij van het toenmalige Humbeek, tegen Buggenhout. De man waarvan sprake is Hans Secelle, in de jaren 90 een bekende naam in de wereld van het computerschaak met zijn programma BIONIC (Believe It Or Not It’s Checkmate). De partij verliep evenwichtig en draaide dan ook uit op een billijke remise. Een goede prestatie van Thomas op het tweede bord!

Bij Bert wil het dit seizoen echt niet vlotten en hij kon ook deze keer de ban niet breken. De aard van de tegenstander, een jonge speler met 2100+, hielp er natuurlijk ook niet aan 🙂 Vanuit de opening kwam Bert meteen slecht te staan. Dan wilde zijn tegenstander het wellicht te mooi doen en kwam er onverhoopt nog een kans op redding. Maar ja, wanneer het niet draait..

Last but not least, onze Gambitisticus Maximus Guido leek helemaal in zijn element. Na een vijftiental zetten had hij 3 pionnen geofferd en tegelijk drie minuten meer op de klok dan bij aanvang! Dit kon enkel betekenen dat Guido nog in zijn openingsboek was. Dan moet er toch ergens zand in de machine zijn geslopen want zijn tegenstander wist de witte blitzkrieg te overleven zonder al te veel materiaal terug te moeten geven.

Daarmee was 1,5-4,5 nederlaag een feit.

Rest ons nog Hugo en Robert te bedanken voor de bereidwilligheid tot invallen en volgende keer gaan we er voor in volle bezetting!

[Bert]

Een gedachte over “HWP 1 schuift uit tegen KGSRL 5

  1. Geert

    Ik ken Hans Secelle van zijn pioniersrol in de 80-er jaren bij de introductie van Sho-Gu, Japans schaken, in België. Ik meen dat hij de eerste speler in België was met een titel 1-dan. Hij heeft in ons schaaklokaal in Merelbeke nog de eerste Europese kampioenschappen georganiseerd. Daar kwamen mannen van de Japanse ambassade naar kijken, mannen met 4-dan en zo. Indrukwekkend.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.