HWP 1 met de voetjes op de grond. HWP 2 boekt mooie overwinning.

Het eerste team moest aantreden tegen de jonge kerels van KGSRL 6. We wisten op voorhand dat het een zware opgave zou worden maar waren – zoals steeds – van plan ons vel zo duur mogelijk te verkopen.

Thomas moest op het laatste nippertje afmelden wegens een ski-ongeval, dat bovendien geeneens gepland was. We wensen hem een spoedig herstel!

Hugo werd bereid gevonden de vrijgekomen plaats in te nemen en we waren terug voltallig.

Wat volgt is een beschrijving van de feiten onder voorbehoud ( de partij analyses tonen soms een heel andere waarheid 🙂 ) en op basis van oppervlakkige waarnemingen tijdens de match:

Guido werd met de zwarte stukken al snel in de verdrukking gebracht. Er viel zelfs geen mogelijkheid tot gambiet of stukoffer te bespeuren, hetgeen ons natuurlijk zorgen baarde. Uiteindelijk bleek dat zowel Guido als zijn tegenstander vele kansen hebben gemist! We wachten met ongeduld op de analyse van Guido 🙂

Wim kwam uit de opening met een aangename stelling maar liet zich uiteindelijk toch nog vangen aan taktische grap in de stelling. Op zich nog niet fataal maar daarop volgde nog een fout en was de strijd gestreden. We bedanken Wim dat hij onder de gegeven omstandigheden toch heeft willen spelen en wensen hem veel sterkte!

Hugo speelde als vervanger van de laatste minuut voor Thomas eenuitstekende partij maar zijn ongeduldige aard speelde hem eens te meer parten en hij miste een uitstekende winstkans om tenslotte op te geven in gelijke stelling…

Alexander speelde een eens te meer een interessante en sterke partij. In een moeilijk eindspel wist hij zijn kansen maximaal te benutten en uiteindelijk remise te maken. Weer een knappe prestatie van Alex!

Bert speelde een interessante en onderhoudende partij waarbij beide partijen fouten maakten en kansen lieten liggen. Bert liet de laatste kans liggen (26… Dh6!) en moest toen de wapens strekken.

Intussen was Birger nog bezig om op het eerste bord een schijnbaar onwaarschijnlijke winst tot verwezenlijking te brengen. Maar hij deed het!

Samengevat is onze 1,5-4,5 zeker te zwaar gezien het matchverloop, want we hadden kansen op alle borden.

Dat neemt niet weg dat onze tegenstanders volkomen verdiend gewonnen hebben want kansen moet je grijpen 🙂

Graag willen we ook nog de aandacht richten op de partij van Jeroen. Neem de tijd om ze even na te spelen, het loont de moeite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.