Humbeek 1 verzuimt Woluwe 2 de genadeslag toe te brengen

Na de aanvankelijke ambities in het begin van het seizoen – die van korte duur waren – is het voor Humbeek 1 eerder een kwestie geworden van het behoud in 4de afdeling veilig te stellen.
In dat opzicht hadden we afgelopen zondag een goede kans want met Woluwe 2 stond er een haalbare kaart op het programma.
Deze ploeg heeft een onderkomen gevonden in de catacomben van de Universitè des Ainés oftewel Universiteit voor de Oudjes, kennelijk een afdeling van de UCL.
Of onze tegenstanders daar ook studeren zijn we niet te weten gekomen maar in ieder geval boden ze ondanks hun gevorderde leeftijd* sterk weerwerk.
Als eerste was Thomas klaar. Hij kwam met voordeel uit de opening en liet zijn tegenstander eigenlijk verder geen kans. Een fraaie matcombinatie was de kers op de taart.
William had duidelijk zijn dagje niet en liet zich in zijn anders zo strijdbare Sokolsky nogal gemakkelijk ringeloren.
Tim mocht aantreden tegen de nestor van het gezelschap, een parmantig heertje van 85(!) jaar dat nog met volle overgave en lang niet zo slecht schaak speelt. Op een bepaald moment was het niet duidelijk hoe wit nog zou moeten gaan winnen maar toen de tegenstander een taktische wending toeliet sloeg Tim onverbiddelijk toe.
Daarmee hadden we 2 punten op zak en was het aan ondergetekende om na een lange en moeizame verdediging het welverdiende halve punt op te rapen en de buit over de streep te trekken. Hoe ik de remise en zelfs de winst alsnog verkwanselde ondanks een voorsprong van 20 minuten op de klok moet je zelf maar naspelen op de partijen pagina.

Bert

* Uitzondering was de eerste bord speler, een jongeling van 41 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.