De HWP1 trein dendert voort!

Vandaag stond er voor HWP1 een bezoek op de agenda bij onze “bijna-buren” van TSM. De eerste schaak-ontmoeting zonder maskers, dus iets om naar uit te kijken!

Op het eerste bord was Birger ook als eerste klaar. Na een opening met wederzijdse complicaties (dixit Birger) trapte zijn tegenstander in een val die Birger listig gespannen had, en het was meteen ‘game over!’. Wat een privilige voor onze club om deze geweldige schaker – en vooral ook mens – aan boord te hebben!

Bert slaagde er vandaag ook met wit niet in om de nodige slagvaardigheid aan de dag te leggen en moest opnieuw in de nederlaag berusten . Tijd om even te herbronnen en de constructieve kritiek in acht te nemen!

Alexander is intussen zowat een steunpilaar van het team geworden. Ons goudhaantje wint veel van zijn partijen, en vooral de manier waarop is vaak indrukwekkend voor zo’n jong knaapje:” afruilen naar een klein voordeeltje en het eindspel winnen”.

De partij van Guido is het naspelen waard. Er werd op een gegeven moment een soort kruis-penning gecreeerd, die voor onze gambieter tot de onmiddellijke winst had dienen te leiden. Eenmaal de kans gemist wist Guido alsnog de winst uit de brand te slepen. Met zijn eigen woorden zit Guido in een goede flow en daar kunnen we alleen maar blij om zijn!

Thomas is eigenlijk onze ‘Leeuwenhart’ of ‘Coeur de Lion’. Wit of zwart, maakt niet uit, Thomas gaat altijd voluit de strijd aan! Vandaag had hij zeker kansen maar werd zijn strijdlust jammer genoeg niet beloond en moest zelfs nog in het zand bijten.

Wim was als laatste bezig. Het was een moeilijke partij geweest, en het resulterende eindspel was ook niet eenvoudig, maar Wim is een vechter pur sang. Het verlossende half punt werd uiteindelijk over de streep getrokken en de winst voor de ploeg was een feit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.